Buitenbak
Moet je nu wel of geen cap dragen bij western lessen?
De Nederlandse wet schrijft voor dat men tot de leeftijd van 16 jaar iedereen verplicht is een cap te dragen. De KNHS eist dat iedereen een cap draagt en de daarbij aangesloten rijverenigingen moeten hieraan voldoen, daarom is WSW niet aangesloten bij de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) WSW houd zich wel aan de wettelijke voorschrift dus cap moet tot 16 jaar.
 
Ben ik als ruiter verzekerd voor ongevallen bij WSW?
Jazeker! WSW is verzekerd bij Interpolis met een ruime W.A. dekking. Gelukkig hebben we sinds ons begin nog nooit aanspraak hoeven maken van deze verzekering! Een W.A. verzekering kan alleen worden afgesloten wanneer een manege opgeleidde instructeurs heeft of de instructeurs langer dan 10 jaar aantoonbaar werkzaam zijn als instructeur.
 
Welke kleding moet ik dragen bij de lessen?
Een spijkerbroek met stevige schoenen of laarzen met rechte hak en wat je verder comfortabel vind. De schuine hakken van de bekende western laarzen zijn soms niet geschikt want de sporen kunnen hier te gemakkelijk vanaf glijden. Zitten je sporen goed, dan is er geen bezwaar tegen western laarzen.
 
Zijn western-sporen paard-onvriendelijk?
Sporen moet je verdienen, dus niemand mag beginnen met sporen. De westernspoor is niet te vergelijken met de klassieke spoor. De westernspoor hangt los om je laars zodat deze omhoog kan wippen, de vaste spoor die bij het klassieke rijden wordt gebruikt is bij het westernrijden verboden. De westernspoor heeft altijd een wieltje ipv een vaste prikker zoals de klassieke spoor waardoor de spoor rolt en niet direct prikt. Sporen mogen alleen gebruikt worden ter ondersteuning van beenhulp en niet in plaats daarvan.
 
Kan mijn klassiek Engels gereden paard omschakelen naar de western stijl?
Jawel. Paarden kunnen deze overstap heel gemakkelijk maken, mensen hebben er meestal meer problemen mee.
 
Mag ik ook rijden in mijn Engelse rijkleding?
Ja natuurlijk mag dat, maar waarom zou je?
 
Waar moet ik verder rekening mee houden wanneer ik bij WSW ga rijden?
Dat wij eerlijk tegen je zijn. Houd hier rekening mee want niet iedereen vindt het leuk te horen wat ze fout doen. Je bent hier om te leren en dit kan niet zonder fouten te maken.
 
Kan ik bij WSW een paard huren voor een buitenrit?
Ja, wanneer je bij WSW in de les rijdt mag dat, anders niet. WSW beslist of je aan een buitenrit toe bent, zelfstandig of onder begeleiding.
 
Doen jullie aan Natural Horsemanship?
Ja en Nee! Bij de woorden “Natural Horsemanship” denken wij aan de meest natuurlijke manier om met een paard te communiceren, terwijl wij niet verkopen dat dit puur natuur is. Puur natuur is je paard de vrijheid te geven en het niet te berijden! Zodra je iets wilt met je paard is dit al geen puur natuur meer.
 
Wat betekent “balanced riding” en Centered Riding” ?
Beide termen zijn populair en betekenen dat je rijdt vanuit je middelpunt, zit en heupen in balans met het paard. Eigenlijk zou elke vorm van paardrijden hierop gebaseerd moeten zijn omdat dit de enige juiste manier is om goed te leren paardrijden.
 
 
 
 
 
 

Westernstable Westerkwartier op Facebook
Home
Contact
 
Find us on Facebook
Wij, mensen / People
Willem & Diana Pieters
Filosofie
Vraag & Antwoord
Onze Paarden / Horses
Fokkerij
Merries & Veulens
Veulen Index
Lespaarden 2019
Merrie-Hotel
Paarden Verkoop
Activiteiten Programma
Agenda
Paardrijlessen
Bijzondere Les
Training
Round Pen Training
Clinics & Veeclinics
Pension Stalling
Weekend Arrangement
Tarieven Lijst