Skip to main content

Pension stalling

Paarden de zorg geven die ze nodig hebben

Volpension betekent dat wij alle nodige zorg geven die het paard nodig heeft. Wij geloven heilig dat ieder paard zijn dagelijkse voeding moet bestaan uit voornamelijk vezels. Droog hooi (dus absoluut geen kuil) en Luzerne hooi zijn de basis voeding voor ieder paard wat betekent dat een gemiddelde Quarter Horse 8 tot 10 kilo dagelijks hiervan nodig heeft. Daarnaast wordt er gekeken welk voer nodig is als toevoeging en dit wordt bepaald door typische bouw en stofwisseling van elk paard en natuurlijk het werk wat met het paard gedaan wordt. Het beste visite kaartje voor hoe de paarden verzorgt worden, zijn de paarden zelf. kom dus gerust kijken!  

Ieder paard heeft een ruime box en er wordt dagelijks gemest. De paarden staan op eerste klas tarwe stro en alleen indien noodzakelijk voor de gezondheid kan een paard ook op spaanders staan (tegen meerprijs).

WSW heeft enkele soorten voer voor zowel sport paarden als senioren maar ook voor jonge opgroeiende paarden. Van brok tot muesli en deze worden altijd samen gevoerd met een ruime hoeveelheid Luzerne. WSW heeft ervaring in het voeren en verzorgen van paarden met PSSM en PPID. 

Naast het voer beschikken we over een uitgebreide lijst van supplementen zodat voor ieder paard eventuele noodzakelijke aanvulling gemaakt kunnen worden. Alle supplementen zijn 100% Human grade  zonder verdere toevoegingen zoals smaakmakers. Uiteraard mogen paarden eigenaren ook hun eigen supplementen voeren.

WSW verzorgd alle entingen en worm onderzoek gezamenlijk zodat alle paarden altijd tegelijk geënt en ontwormt worden indien nodig. Dit werkt ook kosten besparend. Verplichting is wel dat er 2 maal per jaar geënt wordt tegen EHV (rhino) en 1 maal per jaar tegen Influenza/Tetanus. Vaste mest onderzoeken gebeuren in april, juli en oktober van elk jaar. Daarnaast heeft WSW een vaste hoefsmid Nick Koning een vaste Chiropractor Paula Huisman. Er wordt nauw samen gewerkt met Equinoord en Sportpaarden kliniek Wolvega. Uiteraard is iedereen vrij een eigen hoefsmid en/of dierenarts te kiezen.   

Wij krijgen altijd te horen dat alle paarden er geweldig uitzien maar net zo belangrijk is hoe de paarden zich gedragen. We horen steeds vaker dat alle paarden rustig en tevreden zijn bij WSW. Op stal kan elk paard naar buiten kijken of de gang door kijken en is er altijd contact mogelijk met andere paarden. WSW heeft diverse paddocks waar de paarden gedurende enkele uren per dag naar buiten kunnen. Het hele jaar door wordt dit door ons verzorgd met of zonder dekens/regendekens of vliegen dekens. Alle jonge paarden, die nog niet gewerkt worden staan de gehele dag buiten. De reden dat de andere paarden maar enkele uren buiten zijn is dat wij er van uitgaan dat elk paard dagelijks (of tenminste 5 a 6 dagen per week) gewerkt worden! We willen paarden die nog fris genoeg zijn om te werken en de eigenaren een reden te geven zoveel mogelijk betrokken te worden bij hun paarden. De paddocks worden dagelijks onderhouden en vrij gehouden van mest. Tarief 2023 €365,- all-in WSW heeft bij een volle bezetting nooit meer dan 14 pension boxen bezet.