Skip to main content

Training & Problem solving

De western sport is constant in beweging en over de afgelopen 35 jaar is er al zoveel verandert dat je gerust kunt stellen dat deze paardensport goed met de tijd mee gaat. In de USA, waar de western sport ontstaan is, sprak je vroeger over twee stijlen. East coast en West coast style. De Californische rijstijl ontstond bij de rijke herenboeren om een mooier en betere communicatie met het paard te krijgen en omdat deze cowboys (Vaquero’s) meer tijd hadden konden zij het zich permitteren, terwijl de Texaanse rijstijl was ontstaan bij de “gewone” boeren met hun cowboys waar een sneller resultaat noodzakelijk was. Willem en Diana hebben deze twee stijlen gemixt naar hun eigen behoefte en inzicht waardoor er wezenlijke verschillen zichtbaar zijn met andere western trainers. Training van een paard moet tijd mogen kosten. Ieder paard leert op zijn eigen tijd en ook hierin doen Willem en Diana niet aan quick fixes!! Naast training van het paard is het essentieel dat de ruiter/eigenaar mee leert om zo het nieuw aangeleerde ook te begrijpen.

Welke training biedt WSW: Training van het paard vanaf 2 jarige: grondwerk, round penn en alle voorbereidingen die het jonge paard nodig heeft om voldoende gedesensibiliseerd te worden voor de volgende stap van het zadelmak maken.

Vervolg training  voor paarden vanaf 3 jaar bevat zadelmak maken en basics van het rijden. Het paard leren de ruiter te dragen op eigen benen in balans te blijven. Onze stel regel is: Make the good thing easy and the wrong thing hard. Wanneer je elk paard behandelt als een individu gaat dit hele proces zo gemoedelijk en zonder stress dat je paard hier een levenslange profijt van heeft.

Vervolg training voor paarden met een gedegen basis, afhankelijk van welke richting de wens is. Willem en Diana trainen voornamelijk voor de Reining sport maar vinden Trail en Horsemanship nog altijd zinvol en nuttige onderdelen. Ook een Reining paard heeft afwisseling nodig en wanneer je richting Trail en/of Horsemanship is kan wat Reining invloeden verassend nuttig zijn. Training voor vee onderdelen zullen altijd mogelijk blijven bij WSW omdat de Pro Cutter een prachtig apparaat hiervoor is. Voor meer informatie kun je contact opnemen.