Skip to main content

Wie zijn wij?

Willem & Diana Pieters

Samen al actief in de western sport sinds begin jaren '80 en daarvoor beide werkzaam geweest in de klassieke Engelse paardensport. Ze hebben samen de western sport zien groeien in Nederland van vreemde eend tot een gerespecteerde paarden sport. Willem heeft zijn sporen ruimschoots verdiend van eerste jaargang gediplomeerde western instructeur/trainer bij Deurne Helicon tot aan World Show Qualifier in 2005 met zijn hengst Little Peppy Easter waar hij niet alleen alle vee onderdelen mee showde maar ook reining mee reed. Willem heeft veel gevoel en talent voor working cowhorse en cutting maar helaas zitten in deze onderdelen te weinig mogelijkheden in om dit nog professioneel te beoefenen. Hierom is de reining de logische keuze geworden. Willem geeft daarnaast ook clinics in Trail en Horsemanship en training met de Pro Cutter.


Diana heef zich, in eerste instantie, voornamelijk bezig gehouden met de organisatie, bedrijfsvoering, fokkerij van American Quarter Horses en lesgeven. Ze heeft daarnaast ook nog 6 jaar in het bestuur gezeten van WRAN (western Riding Associatie Nederland) Haar passie voor de reining sport heeft uiteindelijk geleid tot meer les gaan geven en trainen van de paarden. Haar andere passie was de fokkerij waar ze van 2003 tot 2019 veel voldoening in heeft gehad en toen besloten te stoppen met fokken en met een 4 tal eigen fok verder te gaan met de bedoeling deze paarden uit te gaan brengen in de sport samen met Willem.

Stal medewerker(s) en paarden verzorger(s)

WSW biedt opleidingsmogelijkheden aan enthousiaste mensen die niets liever willen dan leren werken met paarden in de westernsport. Discipline en betrouwbaarheid zijn hierin belangrijke kern punten.